woensdag 22 januari 2020

Dichters leven altijd op hoop - Poëzieprijs van de Stad Oostende uitgereikt.

Proclamatie Poëzieprijs van de Stad Oostende 2020 - © foto: Patrick Cornillie
Dat Oostende - Stad aan Zee -  een van onze meest literaire steden is waar de poëzie royaal van afdruipt is bekend. Schrijvers en dichters strijken er graag neer. Om er veelal langer dan voorzien te blijven. De tweejaarlijkse poëzieprijs van de Stad Oostende is een van de uitingen van de grote liefde van de stad voor gedichten en hun makers. Die liefde wordt ook telkens weer veelvuldig beantwoord. Dichters zijn een dankbaar volkje. Altijd leven zij op hoop! Voor deze editie zonden niet minder dan 674 dichters een of twee gedichten in. De jury, bestaande uit Ivo Van Strijtem (voorzitter), Frank Decerf, Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Geert Van Istendael en Koen Vergeer stond voor de onmetelijke taak om zomaar even 1070 gedichten te beoordelen.

Zaterdag 18/1/2020 laatst werd in ‘de Grote Post’ de proclamatie gehouden van de wedstrijdeditie 2019-2020. De gelukkige laureaten waren dit keer Jean-Paul Rosenberg (eerste prijs, 3000 euro), Robrecht Dehaen (tweede prijs, 1500 euro) en Patrick Cornillie (derde prijs, 750 euro). De winnende gedichten zijn intussen na te lezen via dit blogbericht van De Schaal van Digther.
De zeven nominaties waren voor: Annet Bremen (‘Oefeningen in eindeloosheid’), Dorien Couton (‘The Parrot’), Cora de Vos (‘Diepzeemoment’), Moniek Spaans (‘Setting’), Pieter Van de Walle (‘Het tijdperk van de wolken’), Frank Van Den Houte (‘Romero’) en Leen Verheyen (‘Afscheid van een interieur’).

Er is, ook naar tweejaarlijkse traditie, een hele mooie bundel samengesteld met werk van de laureaten en zeven nominaties. Die is te verkrijgen via eenvoudig telefoontje aan de Dienst Cultuur van de Stad Oostende (059 25 88 20) of aldaar of in de Bibliotheek af te halen. Kostprijs: amper 5 euro!

#RobrechtDehaen #PatrickCornillie #poëzieprijsvandeStadOostende #JeanPaulRosenberg

(P.R.)

























1 opmerking:

  1. Ik heb eens iets ingezonden voor die prijs. Ach, prijzen. Mooi was wel dat ik op die manier nog eens een babbel kon slaan met vriend Geert van Istendael.

    BeantwoordenVerwijderen