zaterdag 8 februari 2020

Gezelle leeft!

Een bericht van Jet Marchau die gisteren, 7/2/2020, aanwezig was op 'Gezelle leeft', een debat in de Biekorf-Bib in Brugge waarbij ook de Gezelle-internetsite werd gelanceerd.

De site Gezelle.be is een 'nooit eerder geziene kennismaking met het leven en werk van een auteur' (woorden van prof. Piet Couttenier, Gezellekenner).

Met de hulp van een honderdtal medewerkers neemt samensteller Els Depuyt, wetenschappelijk medewerker van het Gezellearchief, ons
mee op een digitale wandeling.
In het menu kan je aanklikken op Ontmoet Gezelle, Gezellearchief, Gezelles brieven, Atelier Gezelle en Gezelle in de klas. De vijf thema's openen op hun beurt een inkijk in het leven en literaire werk van de dichter, journalist, leraar, taalkunstenaar, vertaler en priester. De 'educatieve' schatkist 'Gezelle in de klas' toont hoe de jeugd op een creatieve manier nog altijd warm gemaakt kan worden voor literaire erfgoed. De uitgeteste lesmaterialen zijn gratis te downloaden. Gezelle.be is een unieke site om urenlang in rond te dwalen...

De site werd op 7 februari 2020 onder grote belangstelling gelanceerd in De Biekorf. Geïnterviewde professoren Piet Couttenier, Bert Van Raemdonck en Geert Buelens uitten hun loftuitingen, zanger en Gezelleverzamelaar Bart Vandekerckhove, ondersteunde het eerbetoon met Gezelleliederen.

Een mooie avond, en een indrukwekkende site!

Jet Marchau


www.gezelle.be
Info Poëziecentrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten