woensdag 25 januari 2023

Gedichtendag 2023 in het teken van de Vriendschap

Vanavond wordt in de Gentse Minard de jaarlijkse Poëzieweek geöpend, want jawel hoor, morgen is het alweer Gedichtendag.
In Gent zijn Miriam Van hee en Hester Knibbe te gast. Niet toevallig want zij zijn de schrijvers van de tien gedichten die deel uitmaken van de Poëziegeschenk-bundel 2023: 'Er staat te gebeuren'. Gratis te verkrijgen samen met de Gedichtendagposter vanaf morgen in de boekhandel bij aankoop van €12,50 aan poëzie!!! Een buitenkansje dus gezien de straffe dames die hebben meegewerkt.

Het thema van de Poëzieweek die loopt van morgen donderdag 26/1/2023 tot woensdag 1/2/2023 is dit keer "Vriendschap". Het spreekt vanzelf dat ook onze Provincie dankzij tal van bibliotheken en organisaties garant staat voor talloze activiteiten, leesmiddagen en voorstellingen. Op een pak adoptieramen vind je bovendien 'Weesgedichten' terug.

In Brugge is met Gedichtendag over de middag in de Biekorf Charlotte Van den Broeck te gast. 's Avonds zorgt in Tielt theater Malpertuis opnieuw voor een mooie selectie gedichten die gekozen werd door Wim Vanseveren. De gedichten worden gelezen door Els De Pauw en regiseur Piet Arfeuille. Nog in Tielt hadden we het al over de poëzieavond van Curieus met een voorleesmoment van Sylvie Marie, Herlinda Vekemans, Alain Delmotte en Xavier Roelens op vrijdag 27 januari 2023. In de Tieltse Bib is dan weer op donderdag 2 februari 2023 Geert Viaene de centrale gast tijdens een Winterse Poëziewandeling die start aan de bibliotheek om 19u15.

Eerder signaleerden we al het Roer- en Roes-evenment "Binding" in Roeselare op zondag 29 januari 2023. In Torhout zijn er morgen met Gedichtendag de Poëtische Vertellingen en het Lettergeknetter van Joris Denoo die afscheid neemt als eerste stadsdichter van Torhout. In Knokke noteren we onder meer de Ademtochten en in Harelbeke maakt men zich alweer op voor de jaarlijkse Dag van het Woord die dit jaar doorgaat op donderdag 2 en zaterdag 4 februari 2023.

Uiteraard vergeten we hier nog heel veel andere poëtische én inspirerende momenten. De uitgebreide lijst kun je raadplegen op de activiteitenpagina van de Poëzieweek. Geniet van het mooie woord, zeggen we hier!


Paul Rigolle

#poëzieweek #gedichtendag #gedichtendag2023


 
 
 
 
 

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten