maandag 2 maart 2020

Yves Slabbinck debuteert als dichter

Bruggeling en senior writer Yves Slabbinck debuteert als dichter. "Ik sneeuw over je droeve ogen" is de titel van een dichtbundel van een journalist die
als dichter eigenlijk nooit is weggeweest en ondermeer publiceerde in de Poëziekrant.

In 40 gedichten probeert hij in deze bundel liefde, emoties, teleurstellingen, vreugde, (on)geluk, leed, verwachtingspatronen, (roekeloze) passie en andere malheuren in tekst te vangen. Vertrekkend vanuit de zekerheid dat het frisse en speelse van koude sneeuw sowieso soelaas moet brengen over een lichaam dat probeert in het reine te komen met een al dan niet zelf veroorzaakte portie droefenis, ontstond de titel. De cover van de bundel is een afdruk van een schilderij van zijn zoon Guy.

Zelf zegt Slabbinck over zijn uitstapje in de poëzie: "Ik ben ooit bij De Brugsche Gazette als journalist begonnen. Toen al was ik ook geboeid door poëzie, al is die oude liefde pas de laatste jaren weer opgeflakkerd.”

De bundel kan verkregen worden in een aantal Brugse boekhandels en kan ook besteld worden (15 €) bij de auteur zelf: yves.slabbinck@gmail.com.

#yvesslabbinck #nieuwepublicaties

Meer info:
Voorstelling in Boekhandel De Reyghere
Artikel in de PZC


Geen opmerkingen:

Een reactie posten