maandag 11 oktober 2021

Voorstelling van 'Borgtocht' de Verzamelde Poëzie van Renaat Ramon

Renaat Ramon, een van onze meest bevlogen VWS-bestuursleden, wordt op 17 oktober 85! En de opperste creativiteit blijft hem in veel vormen zeer ‘alive and kicking’ gaande houden. 

Naar aanleiding van zijn verjaardag laat het Poëziecentrum met ‘Borgtocht’ een prachtige en twee-delige editie van zijn Verzameld Werk verschijnen: Borgtocht Woordwerk (dé poëzie!) en Borgtocht Beeldwerk ('Iconische poëzie'). Elk boek kost amper 24 euro! Een prijsje.

Borgtocht wordt op woensdag 20 Oktober 2021 om 19:00 uur voorgesteld in de Gotische zaal van het Brugse Stadhuis. Verwelkoming door burgemeester De Fauw, en zes dichters brengen hun creatie voor een jarige. Prof. Dr. De Geest licht de poëzie toe en Carl De Strycker, directeur Poëziecentrm, stelt de publicatie voor. 

Van harte welkom! 


Renaat Ramon is dichter, essayist en beeldend kunstenaar in de geest van het constructivisme. In elk genre legt hij een grote discipline aan de dag, gebaseerd op de paradox dat minder meer is dan veel en resulteert in een omvangrijk vormvast oeuvre. Zijn dichtwerk, een 15-tal boekpublicaties, is nu in twee boekdelen verenigd, enerzijds zijn woordpoëzie, anderzijds zijn iconische (concrete en visuele) poëzie, telkens zo’n 200 gedichten. Scepsis en ironie kenmerken zowel zijn woordgedichten als zijn iconische poëzie, een genre waarin hij internationale waardering geniet. Poëzie van een geëngageerde waarnemer; beeldrijke, gelaagde gedichten met veel onderhuidse eruditie en vaak een parapoëtisch aspect. 

In het komende jaarboek van de VWS ("Jaarwerk MMXXI") dat op zondag 28 november 2021 zal worden voorgesteld, zullen ook twee bijdragen staan van de hand van Renaat Ramon. Een over 'Het Westen en de Wispelaere' (“Vreugden komen als papavers”) en een IM-bericht voor Fernand Lambrecht. De jaarlijkse VWS-prijs gaat dit jaar naar Herman Leenders, en bestaat zoals elk jaar uit een gegeerd beeld van de hand van Renaat Ramon.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten